Biz Kimiz ?

Kadınlar Derneği, kadınların toplumsal, ekonomik, kültürel ve politik alanda eşit fırsatlara sahip olmalarını sağlamak amacıyla kurulmuş, bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Bir grup vizyon sahibi kadın aktivist tarafından temelleri atılan derneğimiz, bugüne dek sayısız projeye imza atarak kadınların güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çalışmaktadır.

Son 5 Yılda Yaptığımız Çalışmalar

Gelecek Hedeflerimiz

Son beş yılda gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarla, kadınların toplumsal ve ekonomik hayatta daha güçlü bir şekilde yer almasını sağladık. Gelecekte de kadınların güçlenmesine yönelik projelerimize devam edecek, daha fazla kadına ulaşmayı hedefleyeceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama yolunda, tüm paydaşlarımızla birlikte daha büyük adımlar atmaya kararlıyız.

Başarılarımız

Kuruluşumuzdan bu yana, yüzlerce kadının hayatına dokunduk, onların eğitim almasına, iş bulmasına ve haklarını savunmasına yardımcı olduk. Düzenlediğimiz kampanyalar ve etkinliklerle, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli farkındalıklar yarattık ve kamuoyunun dikkatini çektik. Hukuki ve psikolojik destek hizmetlerimiz sayesinde, birçok kadın şiddetten uzak, güvenli bir yaşam kurdu. Proje ve araştırmalarımız, kadınların karşılaştığı sorunların çözümüne ışık tutarak, politika yapıcıların dikkatini çekti.

SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS)

Kadınlar Derneği, kadınların toplumsal, ekonomik ve kültürel hayatta eşit ve etkin bir şekilde yer almalarını sağlamak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimiz, kadın hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi konularında faaliyet göstermektedir.

Misyonumuz, kadınların her alanda eşit fırsatlara sahip olması için mücadele etmek, toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek ve kadınların haklarını savunmaktır. Vizyonumuz ise, kadınların özgür ve bağımsız bireyler olarak varlık gösterebildiği, adil ve kapsayıcı bir toplumun inşasına katkıda bulunmaktır.

Derneğimiz, eğitim programları, hukuki ve psikolojik destek hizmetleri, farkındalık kampanyaları, proje ve araştırma geliştirme gibi birçok alanda faaliyet göstermektedir. Kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları, şiddetle mücadele etmeleri ve toplumsal hayatta daha aktif rol almaları için çeşitli projeler yürütmekteyiz.

Kadınlar Derneği’ne üye olmak için web sitemizde bulunan üyelik formunu doldurabilirsiniz. Üyelik başvurunuz değerlendirildikten sonra, size geri dönüş yapılacaktır. Üyelik süreci hakkında detaylı bilgi almak için [Üyelik Bilgileri] sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Etkinliklerimize katılmak için web sitemizdeki etkinlik takvimini takip edebilir ve katılmak istediğiniz etkinlik için online kayıt formunu doldurabilirsiniz. Etkinliklerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için sosyal medya hesaplarımızı da takip edebilirsiniz.

Kadınlar Derneği’ne bağış yapmak için web sitemizde bulunan “Bağış Yap” bölümünü ziyaret edebilirsiniz. Kredi kartı, banka havalesi veya diğer ödeme yöntemleri ile bağışta bulunabilirsiniz. Bağışlarınız, kadınların güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği projelerimizde kullanılacaktır.

Gönüllü olarak derneğimize katkıda bulunmak için web sitemizdeki gönüllü başvuru formunu doldurabilirsiniz. Gönüllülerimiz, etkinlik organizasyonlarından eğitim programlarına, farkındalık kampanyalarından proje geliştirmeye kadar çeşitli alanlarda destek olmaktadır. Gönüllü programlarımız hakkında daha fazla bilgi almak için [Gönüllü Ol] sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kadınlar Derneği, kadınların eğitimine, ekonomik güçlenmesine, sağlık hizmetlerine erişimine ve şiddetle mücadelesine yönelik birçok proje yürütmektedir. Son beş yılda gerçekleştirdiğimiz önemli projeler arasında “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum”, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kampanyası”, “Kız Çocuklarının Eğitimi İçin El Ele”, “Kadın Sağlığı ve Refahı Projesi” ve “Kadın Liderler Yetişiyor” programı bulunmaktadır.

Hukuki ve psikolojik destek almak için web sitemizdeki iletişim formunu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. Uzman ekibimiz, ihtiyaçlarınıza yönelik olarak size rehberlik edecek ve gerekli desteği sağlayacaktır.

Dernek faaliyetlerimize katılmak için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Ancak, genç kızlara yönelik özel programlarımızda 18 yaş altı katılımcılar da yer alabilmektedir. Bu programlar hakkında detaylı bilgi almak için [Gençlik Programları] sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.