Hizmetler

Hizmetlerimiz

Kadınlar Derneği olarak, kadınların toplumsal, ekonomik ve kültürel hayatta eşit fırsatlara sahip olmalarını sağlamak amacıyla çeşitli hizmetler sunmaktayız. Misyonumuz doğrultusunda yürüttüğümüz faaliyetlerimizle, kadınların güçlenmesini ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaşmasını hedefliyoruz.

1. Eğitim ve Kişisel Gelişim Programları

Kadınların bilgi ve becerilerini artırmak, iş hayatında ve toplumsal yaşamda daha etkin olabilmelerini sağlamak amacıyla çeşitli eğitim ve kişisel gelişim programları düzenliyoruz.

• Mesleki Eğitimler: Bilişim teknolojileri, finans, yönetim ve girişimcilik gibi alanlarda uzman eğitimciler tarafından verilen mesleki eğitimler sunuyoruz.
  • Kişisel Gelişim Atölyeleri: Kadınların kendine güvenlerini artırmaları, iletişim becerilerini geliştirmeleri ve liderlik yeteneklerini güçlendirmeleri için kişisel gelişim atölyeleri düzenliyoruz.
  • Okuryazarlık Kursları: Ekonomik ve sosyal olarak dezavantajlı kadınlar için okuryazarlık kursları düzenleyerek, temel eğitim ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

2. Hukuki Destek ve Danışmanlık

Kadınların yasal haklarını korumaları ve savunmaları için kapsamlı hukuki destek ve danışmanlık hizmetleri sunuyoruz.

• Hukuki Danışmanlık: Kadınlara, iş hukuku, aile hukuku, medeni hukuk ve kadına yönelik şiddet gibi konularda ücretsiz hukuki danışmanlık sağlıyoruz.
  • Adli Yardım: Şiddet mağduru kadınların hukuki süreçlerinde yanlarında oluyor, adli yardım ve avukat desteği sunuyoruz.
  • Hak Bilgilendirme Seminerleri: Kadınların yasal hakları konusunda bilinçlenmeleri için bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz.

3. Psikolojik Destek ve Rehberlik

Kadınların psikolojik sağlıklarını korumaları ve güçlenmeleri için çeşitli psikolojik destek ve rehberlik hizmetleri sunuyoruz.

• Psikolojik Danışmanlık: Şiddet mağduru veya travma yaşamış kadınlara psikolojik destek ve danışmanlık hizmeti veriyoruz.
  • Destek Grupları: Benzer deneyimleri paylaşan kadınların bir araya geldiği destek grupları oluşturarak, dayanışma ve güçlenme süreçlerine katkıda bulunuyoruz.
  • Farkındalık ve Stres Yönetimi Atölyeleri: Kadınların stresle başa çıkma becerilerini geliştirmeleri ve duygusal sağlıklarını korumaları için farkındalık ve stres yönetimi atölyeleri düzenliyoruz.

4. Farkındalık Kampanyaları ve Savunuculuk

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda farkındalık oluşturmak ve politika değişikliklerine katkıda bulunmak için çeşitli kampanyalar ve savunuculuk faaliyetleri yürütüyoruz.

• Kamuoyu Bilinçlendirme Kampanyaları: Kadına yönelik şiddet, cinsiyet eşitliği, eğitim ve sağlık gibi konularda kamuoyunu bilinçlendirmek için kampanyalar düzenliyoruz.
  • Politika Savunuculuğu: Kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda politika yapıcılarla işbirliği yaparak, yasa ve politikaların iyileştirilmesine katkıda bulunuyoruz.
  • Toplumsal Farkındalık Etkinlikleri: Konferanslar, paneller, seminerler ve diğer etkinlikler aracılığıyla toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.

5. Proje ve Araştırma Geliştirme

Kadınların karşılaştığı sorunlar üzerine kapsamlı araştırmalar yapıyor, çözüm önerileri geliştiriyor ve bu doğrultuda projeler yürütüyoruz.

• Araştırma ve Raporlama: Kadınların toplumsal, ekonomik ve kültürel alandaki durumlarını inceleyen araştırmalar yapıyor ve sonuçlarını raporluyoruz.
  • Proje Geliştirme: Kadınların ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirerek, ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanarak bu projeleri hayata geçiriyoruz.
  • İşbirlikleri ve Ortaklıklar: Yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşları, hükümetler ve özel sektör ile işbirlikleri yaparak, projelerimizin etki alanını genişletiyoruz.

6. Gönüllü Programları

Kadınların topluma katkıda bulunmaları ve derneğimizin çalışmalarına destek olmaları için gönüllü programları düzenliyoruz.

• Gönüllü Eğitimleri: Gönüllülerimize, derneğimizin faaliyet alanlarında uzmanlaşmaları için eğitimler veriyoruz.
  • Etkinlik Destekleri: Gönüllüler, etkinliklerimizin düzenlenmesi ve yürütülmesi süreçlerinde aktif rol alarak, derneğimizin daha geniş kitlelere ulaşmasına katkıda bulunuyorlar.
  • Topluluk Oluşturma: Gönüllü ağımız sayesinde, kadınların birbirine destek olabileceği, deneyim ve bilgi paylaşımında bulunabileceği bir topluluk oluşturuyoruz.